Naim Solstice limited edition draaitafel

Al bijna 50 jaar ontwerpt en fabriceert Naim hoogwaardige audiosystemen in Salisbury, een idyllische plek bekend van haar prachtige historische centrum en kathedraal. Net buiten de stad ligt Stonehenge, de plaatsing van de stenen in een kring tekenen zich prachtig af in het licht van de zon. Ze hoefden dus niet ver te zoeken voor inspiratie voor deze bijzondere editie, ze kozen voor een plek die dicht bij onze oorsprong ligt. Sinds de late jaren 60’ maken ze al producten die een directe link hebben met het afspelen van vinyl. Solstice is Naim’s eerste draaitafel, met daarin hun kennis van 5 decennia verzameld.

Eindelijk kun je de muzikale puurheid en beleving die een Naim systeem brengt combineren met de authentieke en organische sound van vinyl, welkom bij een nieuw tijdperk van muziekbeleving.

Deze speciale uitgave van de Solstice draaitafel is gelimiteerd tot slechts 500 stuks. Het pakket omvat naast de draaitafel, een evolutie van de iconische Naim Aro toonarm, een Equinox MC element, Solstice Phono voorversterker, Voeding en een exclusief pakket aan accessoires. De Solstice draaitafel is gebouwd volgens de kernwaarden waarop Naim zijn producten bouwt, zoals meerdere niveaus van mechanische ontkoppeling en een hoogwaardig gebruik van materialen. Het zware plateau van gepolijst aluminium rust op een magnetisch lager en zweeft dus boven de draaitafel. Een optische sensor controleert het toerental en staat garant voor de hoogste precisie en de unieke Naim sound.

Als aanvulling op het pakket krijg je een aantal extra’s. Zoals een speciaal boek met foto’s over de totstandkoming van Solstice. Een Naim Records True Stereo album – een verzameling van hoog kwalitatieve opnames speciaal geremasterd voor vinyl.

Wij hechten veel waarde aan het uiterlijk van onze producten, een design dat zowel hedendaags als tijdloos is. Onze ontwerpen zijn vrij van onnodige toevoegingen die geen ander doel hebben dan het geven van betere prestaties. Het design van Solstice Special Edition is volledig in balans, nodigt uit tot aanraken en maakt gebruik van scherpe lijnen. Hij draagt zijn exclusieve materialen met trots zoals een Engels maatpak.

Het doel was om een fantastisch klinkende phono voortrap te maken die ook nog gemakkelijk is in dagelijks gebruik. Ze perfectioneerden hun eerdere ontwerpen zoals de SuperLine, maar haalden ook inspiratie uit Naim’s Statement Versterker. De Solstice phono voorversterker is de eerste die gebruik maakt van onze Discrete Regelaars speciaal ontwikkeld voor onze beste versterker ooit.

Naim’s oprichter, Julian Vereker heeft vaak de productie van een draaitafel overwogen. Helaas heeft hij zijn plannen nooit ten uitvoer kunnen brengen door zijn vroegtijdig overlijden in 2000. Zijn nalatenschap duurt echter voort met dit project en het team verantwoordelijk voor de totstandkoming van Solstice Special Edition.

Roy George, Naim’s voormalig technisch directeur is speciaal voor dit project tijdelijk teruggekeerd uit zijn pensioen voor het Solstice Special Edition Project. Hij legt uit “Ik denk nog vaak aan Julian en wat hij zou vinden van de producten die zijn uitgebracht na zijn overlijden.” “Ik denk dat wij zeker zijn goedkeuring hadden gekregen voor de technische oplossingen en de uiteindelijke prestaties van Solstice Special Edition.”

Het verder verbeteren van de iconische Aro toonarm hield in dat ze het originele ontwerp en de unieke eigenschappen wilden bewaren maar dat ze de prestaties nog verder willen verbeteren door de toepassing van nieuwe materialen. – inclusief Tungsten en Koolstofvezel – en de toevoeging van nieuwe instelmogelijkheden voor bias, armhoogte en azimuth.

De geëvolueerde Aro toonarm is stijver, maar zijn inzetbaarheid is flexibeler. Hij behoudt de drievoudige bevestiging – zodat de verbinding tussen arm en element is geoptimaliseerd – daarnaast is hij voorzien van een tweevoudige bevestiging voor alternatieve elementen. Verder is de arm nu voorzien van een arm-lift, waardoor hij gemakkelijk is in gebruik.

De inwendige componenten van het Equinox MC element zijn omsloten in een aluminium behuizing, gefreesd uit een enkel blok Aluminium. Het element heeft in zijn ontwerp schuine hoeken met zilverkleurige lijnen aan de buitenzijde die verwijzen naar de diamant stylus en een knipoog geven naar Naim’s klassieke ‘chrome bumper’ ontwerpen.

Het Equinox element is een MC element met een microline gevormde stylus – deze vorm komt overeen met het originele snijproces bij de fabricage van vinyl – voor de optimale uitlezing van hoogfrequente informatie. Om de overdracht van informatie op de LP optimaal te krijgen zijn de componenten stevig bevestigd aan de behuizing van het element. Equinox is zelf ook nog is bevestigd met een drievoudige bevestiging op de arm.

 

Maak hier een luisterafspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *