Bowers & Wilkins dealer

Dealer vanaf heden van het buitengewoon fraaie Bowers & Wilkins.

De  meeste modellen uit de nieuwe CM S  2 line up is vanaf heden leverbaar.

Ook voor de nieuwe hoofdtelefoons van Bowers kunt u bij ons terecht.

 

 

In Engeland vindt u  Bowers & Wilkins  al van oudsher in de Abbey Road studio’s.

De relatie tussen de Abbey Road Studio’s en Bowers & Wilkins begon in 1988, toen de studio besloot de Matrix 801 als zijn referentie monitor te gebruiken. En deze relatie duurt voort tot op de dag van vandaag, nu de studio op de 800D’s vertrouwt. Het verhaal van Abbey Road Studios gaat echter nog veel verder terug ..

 

Abbey Road Studios
 De Abbey Road Studio’s worden het meeste geassocieerd met The Beatles, die daar tussen 1962 en 1970 praktisch al hun albums en singles hebben opgenomen. In 1969 gaven The Beatles hun laatste elpee de titel Abbey Road, naar de straat waar de studio gevestigd is (de opnamestudio werd pas in 1970 Abbey Road genoemd, een jaar na de productie van het album). Iain MacMillan nam de foto voor de cover van dit laatste album en de voetgangersoversteekplaats vóór Abbey Road Studios, waar de foto van de Fab Four genomen is, werd al snel een pelgrimsplaats voor Beatles-fans uit alle hoeken van de wereld. Een van de minder aangename gevolgen van deze populariteit is de lelijke graffiti die bezoekers op het hek van de studio schrijven en de regelmatige diefstal van straatnaambordjes.

Abbey Road heeft echter heel wat meer te bieden dan alleen The Beatles. Ook de meeste albums die Pink Floyd tussen het einde van de jaren ’60 en het midden van de jaren 70 heeft uitgebracht, zoals The Piper at the Gates of Dawn (1967), A Saucerful of Secrets (1968), Music from the Film More (1969), Ummagumma (1969), Atom Heart Mother (1970), Meddle (1971), The Dark Side of the Moon (1972 – 1973) en Wish You Were Here (1975), werden in deze studio opgenomen.