Demonstratie nieuwe Gold series Monitor Audio.

Goede vrijdag en zaterdag staan de Golds 200 in onze luisterruimte aangesloten. Aangestuurd door onze Luxman L 505 versterker.

Voor de vinyl liefhebbers hebben we de Rega Planar 3 aangesloten!

MONITOR AUDIO GOLD SERIES 5: GOUD MET EEN PLATINA RANDJE

De Monitor Audio Gold Serie is al meer dan vijftien jaar een begrip bij kenners. Deze nieuwste vijfde generatie is opnieuw verbeterd door het toepassen van technologie uit de ‘Platinum’ toplijn.

De laageenheid is nu een RDT II* en gegroeid naar 165 of 203 mm. De ‘aandrijving’ (spreekspoel, magneet) is bovendien aanzienlijk krachtiger geworden. De 64 mm C-CAM middeneenheid met een hogere belastbaarheid is speciaal voor deze serie ontwikkeld. Het hoog wordt verzorgd door de unieke MPD* bandhoogeenheid. Met al zijn voordelen zoals superieure transiëntweergave tot voorbij 100 kHz, zeer lage vervorming en een zeer breed weergavebeeld. De midden- en hoogeenheid zitten nu samen in een afzonderlijke compacte metalen spuitgietbehuizing. Hierdoor is o.a. de onderlinge afstand zo klein mogelijk geworden en dat zorgt voor de gewenste bijna-‘puntbron’-karakteristiek en dus een zeer breed en homogeen luistergebied.

Modellen:

De Gold 100 2-weg luidspreker is iets compacter geworden, maar heeft een nog krachtiger laagweergave, dankzij de nieuwe grotere laageenheid.
De Gold 200 3-weg vloerluidspreker met 2 laageenheden combineert een slank uiterlijk met een stevige volle en transparante weergave.
De Gold 300 heeft twee 203 mm laageenheden en biedt vanaf 30 Hz een maximaal dynamische weergave voor zelfs de grootste luisterruimtes.
De Gold C250 3-weg middenluidspreker heeft, dankzij die aparte hoog-/mid-behuizing, een uitermate slank model en een zeer wijd weergavegebied.
De compacte Gold FX surround-/achterluidspreker heeft twee MPD hoogeenheden en twee C-CAM laag-/middeneenheden. Hij kan worden omgeschakeld tussen bipool- of dipoolweergave: voor een optimale ervaring van elke surround-methode.
De Gold W12 digitale sublaagluidspreker met APC* legt een ongekend diepe (18 Hz…) en dynamische ‘bodem’ onder de weergave.

De Monitor Audio Gold Serie 5 is vanaf februari leverbaar in Dark Walnut, Satijn Wit, diepglanzend pianolak Zwart en Ebony (zonder meerprijs).

De verkoopprijzen zijn (per paar):

Gold 100 € 1850, Gold 200 € 4250, Gold 300 € 5750, Gold FX € 2100, Studio Statief € 500 (in zwart/zilver en wit) en (per stuk) Gold C250 € 1650 en Gold W12 € 2750 .

De Gold 100 kan zowel op een boekenplank als een statief worden gebruikt en is dé keuze voor de kleinbehuisden. Hij heeft geïntegreerde montagepunten voor het Studio Statief.

De Gold 200 biedt de beste combinatie van grote weergave en slanke afmetingen.

De Gold 300 combineert de krachtigste dynamische laagweergave met een subtiele, gedetailleerde en transparante hoogweergave.

De Gold FX kan, dankzij de ingebouwde ophangogen, strak tegen elke muur worden opgehangen. Hij is speciaal ontworpen als zij- of achterluidspreker in een Gold Home Cinema-systeem.

De Gold W12 heeft een 600 W digitale Hypex-versterker, een 300 mm speciale ‘lange-slag’-laageenheid plus twee 200 mm passieve laageenheden (ABR). Dit zorgt voor een indrukwekkende dynamische weergave tot 18 Hz. Hij schakelt automatisch in zodra er signaal op de ingang komt en automatisch uit na een instelbare tijd. Met de DSP-functie en het automatische ruimtecorrectiesysteem (APC*) kunt u voor elke positie de weergave optimaal afstellen. Via de SubConnect-aansluiting kunt u via de DSP met een PC en de speciale app de weergave geheel naar eigen smaak instellen.

Alle luidsprekereenheden zijn ‘bolt through’ gemonteerd: met één lange bout door het achterpaneel vastgeklemd in/op het voorpaneel. Dit voorkomt resonanties in het voorpaneel en verstijft tegelijk ook de behuizing extra.

De stoffen grille is onzichtbaar magnetischbevestigd: het voorpaneel heeft dus geen storende gaten als u de luidspreker zonder grille gebruikt.

Andere kenmerken zijn nog o.a. zilveren bekabeling, geselecteerde wisselfilteronderdelen, (handgemaakte) 18 mm dikke behuizing (voorkomt interne resonanties), massief metalen aansluitpaneel met vergulde bi-wire-connectors, zware metalen ‘spike’-statieven, diepglanzende pianolak afwerking (zwart of ebony, nu zonder meerprijs) en een ‘soft touch’-afwerking van de bovenzijde.

De nieuwe Gold Serie bestrijkt nu met twee modellen minder toch het volledige gebruiksspectrum.

* RDT (Rigid Diaphragm Technology) is een conus opgebouwd uit een dunne honingraat van Nomex, die aan de voorzijde is afgesloten door een 40 µm dunne (slechts half zo dik als een haar…) laag C-CAM en aan de achterzijde door een zeer dunne geweven koolstofvezellaag

* MPD (Micro Pleated Diaphragm) bandhoogeenheid werkt volgens het Air Motion Transformer-principe dat door Monitor Audio nog verder is verbeterd.

* APC (Automatic Position Correction) zorgt via een automatische meetprocedure met meetmicrofoon voor een optimale weergave op elke gewenste plaats in de luisterruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *