Rotel Michi

Rotel heeft de Michi-productlijn nieuw leven ingeblazen met de lancering van de P5, S5 en de M8, zijnde een voorversterker, stereo-eindversterker en mono-eindversterker. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf drie jaar gewerkt aan het ontwerp en de bouw van de nieuwe hificomponenten. De Michi-componenten zijn de tweekanaals vlaggenschepen van Rotel.

Na enkele jaren stopte het bedrijf ermee en ging de illustere naam met pensioen, tot voor kort. Rotel heeft de Michi-productlijn nieuw leven ingeblazen met de lancering van een drietal nieuwe componenten. De drie gloednieuwe componenten zetten de traditie voort, d.w.z. een topkwaliteit voor een betaalbare prijs. De reeks bestaat uit de P5, een voorversterker met analoge en digitale ingangen, de S5, een stereo-eindversterker en tot slot de M8, een mono-eindversterker.

Rotel Michi P5: voorversterker met heel veel analoge en digitale aansluitingen

De nieuwe P5-voorversterker een breed scala aan ingangen, zoals dat hoort bij een moderne voorversterker. Het hart van de aan boord aanwezige DA-converter wordt gevormd door Dual AKM 32-bit DAC’s, die ook DSD en MQA ondersteunen. Elk aspect van de P5 is zorgvuldig vervaardigd, inclusief de voeding, het circuitontwerp en de selectie van kritische componenten om de hoogste integriteit van het audiosignaal te garanderen en ongewenste ruis en vervorming te elimineren.

De Dual AKM 32-bit DAC’s voeden het klasse A voorversterkercircuit en zorgen voor detail, nauwkeurigheid en de hoogste muzikaliteit met behoud van cruciaal ritme en timing voor alle muziekgenres. Deze circuits worden ondersteund door een reeks van 17 onafhankelijke spanningsregelaars aangedreven door twee speciaal ontworpen en in de fabriek gebouwde ringkerntransformatoren met lage ESR-afvlakcondensatoren om constante stroom te leveren aan alle kritieke circuits.

Het frequentiebereik is 10 Hz tot 100 kHz (± 0,3 dB) op de analoge lijningangen. Voor de digitale ingangen en de draaitafelingang geeft Rotel een frequentiebereik op van 20 Hz tot 20 kHz (± 0,3 dB). De S/R-verhouding (IHF A-gewogen) is 116 dB voor de analoge lijningangen, 100 dB voor de digitale ingangen en 80 dB voor de draaitafelingang.

Automatisering en controlesysteemintegratie wordt gemakkelijk ondersteund met RS232- en Ethernet-verbindingen.

Rotel Michi S5: stereo-eindversterker

De Rotel Michi S5 stereo eindversterker kan 500 Watt klasse AB vermogen levert in acht ohm en meer dan 800 Watt tot vier ohm. De dubbele monoblock-architectuur is uitgerust met twee, op maat gemaakte, oversized, in Rotel’s eigen huis gefabriceerde 2.200 VA ringkern transformatoren die zich bevinden in individuele met epoxy gevulde behuizingen die ruis en trillingen elimineren. Een bank van vier Britse afvlakcondensatoren met een totale capaciteit van 188.000 uF levert uitzonderlijke basenergie met behoud van precieze details en controle over 32 transistors met hoge stroomuitgang voor een moeiteloze nauwkeurigheid van de timing en het ritme onder zelfs de moeilijkste belastingsomstandigheden.

Rotel geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 20 kHz (+ 0 dB, – 0,15 dB) of 10 Hz tot 100 kHz (+ 0 dB, – 0,4 dB). De S/R-verhouding (IHF A-gewogen) is 120 dB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *