Tune Inn dealer Ikigai cables.

Verbluffend . Beter is het niet te omschrijven. Aanwinst dus voor onze winkel. Demo kabels die we hier hebben gehad waren te mooi om te laten gaan.

IKIGAI audio High-end cables

De man achter IKIGAI audio is Jeffrey Dam. Geboren en getogen audiofiel. Hij heeft het HiFi virus van zijn vader met de paplepel ingegoten gekregen. In zijn tienerjaren bouwde hij al meerdere luidsprekersystemen. Audio was ook de rede dat hij de studie Industrieel Product Ontwerp heeft gevolgd om de combinatie te kunnen leggen tussen techniek, materiaalkennis en uitvoering.

Al tijdens zijn studie is hij aan de slag gegaan bij Kharma in Breda als ontwikkelaar en verkoper van luidsprekers, kabels en allerlei accessoires. Na Kharma heeft hij voor Philips Camera’s gewerkt als Mechanical Architect waar hij veel over EMC maatregelen EMI/RFI ‘verontreiniging’ geleerd heeft als componentmanager van interconnectie.

Naast dat hij nu les geeft aan HBO Engineering studenten in Roosendaal en Vlissingen, is hij, met zijn edelmetalenkennis vanuit zijn hobby als Edelsmid, zijn kennis en vaardigheden vanuit zijn Engineering vakgebied en zijn passie voor audio, in 2019 officieel IKIGAI audio gestart.

De term IKIGAI van IKIGAI audio is afkomstig uit Japan. Het is een levensvisie. IKIGAI betekent vrij vertaald ‘de reden van iemands bestaan’. IKIGAI is zeker niet gekoppeld aan een financiële status of gewin, maar wel de reden waarvoor je ’s ochtends opstaat, een lach op je gezicht krijgt en gemotiveerd blijft om door te zetten. Iedere dag weer. Vandaar zijn koppeling met IKIGAI en de passie voor audio!

De kabellijn van IKIGAI audio wordt met de hand vervaardigd met een Japans oog voor detail en bouwkwaliteit, soberheid in design. Iedere kabel wordt vanaf de grond af aan opgebouwd, vanaf de eerste aders fijnzilver voor de SUGURE lijn of aders fijnzilver en goud voor de KANGAI lijn, tot aan de verpakking van een volledige kabelset. Fijnzilver is puur in zijn soort, zonder andere verontreinigingen van andere materialen/metalen zoals in sterlingzilver wat als sieraadmateriaal gebruikt wordt. Naast dit, het rekristallisatieproces om na verwerking van de draad weer tot een mono kristal te komen, de keuze van het diëlektricum van de geleiders en de (dubbele) afschermingen zorgt dit voor een erg verfijnd geluid zonder luistermoeheid. Zelfs de zwarte afwerkmantel van de KANGAI lijn, heeft een eigenschap die de kabel ‘stiller’ maakt. Door de mantel heeft de kabel minder last van microfonie. Het effect wat je bijvoorbeeld hoort als je met je vingers tegen je hoofdtelefoonkabel tikt. Ook het ontbreken van een ‘artificiële’ glans om stemmen en instrumenten welke vaak verward wordt met ruimtelijke weergave, ontbreekt. In plaats daarvan leveren de kabels een strakke aftekening van stemmen en instrumenten op een exacte locatie in de ruimte, tegen een zwarte achtergrond, met een typerende muzikaliteit. Alsof de musici meer plezier hebben in hun spel, een beetje relaxter spelen. Meer IKIGAI!

Kabeltypes

IKIGAI audio heeft twee verschillende niveau’s. De SUGURE en KANGAI. De laatste is de toplijn. Iedere lijn heeft de volgende soorten:

  • Interlinks in RCA of XLR
  • Speakerkabels en Jumpers met banaan of spades
  • Digitale kabels zoals de COAX en Netwerkkabels
  • Powercords

De kabels worden afgemonteerd met ETI Research connectoren en op verzoek met Furutech connectoren. De digitale COAX wordt afgemonteerd met een WBT plug omdat dit een hele mooie op 75Ohm gespecte stekker is. De netwerkkabels worden afgemonteerd met Telegärtner connectoren.

Op dit moment zijn de AES/EBU en USB kabel nog in ontwikkeling. Deze kabels worden komende maanden verwacht.

Tune Inn

Tune Inn is gestart met een set IKIGAI netwerkkabels. Deze kabels hebben een eigen topologie welke zich duidelijk onderscheidt van anderen. Ten eerste is het een megabit kabel, geen gigabit. Met een megabit kabel is er meer dan voldoende bandbreedte om alle muziekformaten te streamen, zelfs DSD bestanden. Voordeel van de aangesloten apparatuur is dat ze makkelijker de bit-trein kunnen volgen en dat er daardoor minder vaak een pakketje opnieuw gestuurd hoeft te worden. Minder processing voor je streamer en daarmee een rustiger geluidsbeeld.

Daarnaast zijn er niet minder dat 5 verschillende afschermingen op verschillende plaatsen toegepast bij de KANGAI. De SUGURE heeft er 4. Er is alles aan gedaan om crosstalk (overspraak) tussen de aderparen in de kabel te voorkomen wat beide kabels op een hoger niveau tilt dan eerder mogelijk was. De KANGAI heeft daarbij ook de mogelijkheid om het aardsysteem wat IKIGAI audio ook gebruikt voor zijn powercords en speakerkabels, in te schakelen. In de meeste gevallen levert dit een verdere verbetering in geluidskwaliteit. De kabel wordt nog ‘stiller’ en muzikaler. Alsof er weer een doekje verdwijnt tussen de speakers en de luisteraar.

De KANGAI heeft verder meerdere fijnzilveren en gouden aders om zoveel mogelijk geleidend oppervlak te creëren. Wel in de juiste verhouding tot het diëlektricum om aan de kabelstandaarden te voldoen. De SUGURE gebruikt een massievere fijnzilveren geleider.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een luisterafspraak. Lees de review welke recent is verschenen op: http://v2.stereotimes.com/post/ikigai-audio-kangai-series-cables-by-barrie-martins/

Kijk ook eens op de site van www.ikigai-audio.com, Facebookpagina (https://www.facebook.com/ikigaiaudio) of het Instagram account (https://www.instagram.com/ikigai_audio/).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *